Tall boots

Hos Grooming & Show hittar ni alltid ett brett sortiment med riktigt bra ridstövlar. Vi vet vilka produkter som verkligen fungerar till det ändamålet som just Du och Din häst behöver. Handla online här nedan.

När det är dags att beställa nya ridstövlar så vill vi vara ditt självklara val. Våra leverantörer symboliserar hantverk, hög kvalitét och unik design. 

Våra Leverantörer

Våra stöveltillverkare är Alberto Fasciani eller Sergio Grasso - två italienska varumärken som tillverkar stövlarna för hand i Italien. 

Alberto Fasciani arbetar med två material, först och främst deras exklusiva kalvläder som ger hållbara och vackra ridstövlar. Men också Custo, en nytänkande material som är lite mer flexibelt än läder, mycket mer vattentåligt och dessutom mer prisvärt. Alberto Fasciani har sedan en mängd olika varianter som lämpar sig för olika discipliner. 

Sergio Grasso arbetar främst med kalvskinn men har otroligt välarbetade sulor i sina stövlar. Modellen Walk & Ride är som en gymnastiksko - tillverkad för att gå i under längre tid vilken gör den väldigt bekväm.

Specialbeställningar

Ibland hittar vi inte en storlek som passar dina mått. Då kan oftast tillverkarna anpassa stövlarna för en avgift så att dom passar just dina mått. 

Det går även utmärkt att beställa en ridstövel helt efter dina egna mått - från fot till skaft. För uppgifter kring detta ber vi dig att skicka ett mail så hjälper vi gärna till. 

Byta färg, topp eller tå på dina ridstövlar - oftast går detta att göra utan att nån skillnad görs på priset. Var inte rädd för att fråga eller kom med förslag!

Lycka till med dina nya stövlar!

Varför ska man rida med ridstövlar?

Ridstövlar är en viktig del av utrustningen för en ryttare, oavsett om du rider professionellt eller som en fritidsaktivitet. De hjälper till att ge stöd och stabilitet i sadeln, samt att skydda fötterna mot skador. Stövlar finns i olika material och stilar, men de vanligaste är gjorda av läder och har en hög skaft som täcker ankeln och en rundad eller kantig tå.

Det finns olika typer av stövlar, bland annat dressyrstövlar och hoppstövlar.. Dressyrstövlar är längre och mer formella, medan hoppstövlar är smidigare och oftare en tajtare passform. 

Det är viktigt att välja rätt storlek på ridstövlarna, så att de sitter bekvämt och ger tillräckligt med stöd. Detta hjälper vi dig gärna med. 

Hur vårdar man ridstövlar bäst?

Det finns en del saker du kan göra för att sköta dina läderskor på bästa sätt:

  1. Rengör dem regelbundet: Använd en mjuk trasa och en mild rengöringsprodukt speciellt avsedd för läder för att ta bort smuts och damm. Undvik att använda vatten eller fuktig trasa, eftersom det kan skada lädret.

  2. Använd skokräm och massera in i lädret men undvik insidan av skaftet. Låt torka.

  3. Använd en putsborste eller en nylonstrumpa för att polera stöveln och uppnå glans.

  4. Lagra skorna på rätt sätt: När du inte använder skorna, förvara dem på ett torrt ställe där de inte utsätts för direkt solljus eller värme. Placera fyllningar eller tidningar i stövlarna för att hålla dem i form.

Om du följer dessa tips kan du få lång livslängd på dina läderstövlar och hålla dem i bra skick längre.