Utställningstillbehör

Hos Grooming & Show hittar ni alltid ett brett sortiment med riktigt bra visningskläder . Vi vet vilka produkter som verkligen fungerar till det ändamålet som just Du och Din häst behöver. Handla online här nedan.


Läderdelta

 
Ett delta som ska fästas i båda bettringarna för att förhindra att bettringarna glider genom hästens mun och skapar obehag för hästen när du visar den för hand. Visaren fäster ledtygeln i mittringen och har nu bättre kontroll på hästens ytter och innersida.
Ett läderdelta är stadigt och tyst, passar utmärkt till yngre och känsligare hästar. 


Kedjedelta


Precis som ett läderdelta fäster man ett kedjedelta på samma vis i bägge bettringarna. Ett kedjedelta är rörligare och kan upplevas skarpare än ett läderdelta. 


Trepunktsdelta

För att fördela trycket mellan hästens mun och nosrygg kan man använda en trepunktsdelta, den fäster man i både bett och nosgrimma och på så sätt så minskar trycket i munnen. En trepunktsdelta är utmärkt för yngre hästar, t ex en unghingst som måste visas med bett men kanske inte hunnit börja ridas eller köras än. 


Ledtygel

En ledtygel bör vara så pass lång  så du utan problem kan komma en bit ifrån en busig häst men inte så lång så du riskerar att snubbla på tygeln. Med ett delta får du bra kontakt med båda bettringarna och gör att bettet ligger stadigt i munnen på din häst.