Hovvård

Hos Grooming & Show hittar ni alltid ett brett sortiment med riktigt bra produkter för hovvård till häst och ponny . Vi vet vilka produkter som verkligen fungerar till det ändamålet som just Du och Din häst behöver. Handla online här nedan.

Hur fixar jag hovarna inför tävling?

Vi älskar riktigt glansiga och framförallt välmående hovar. Välj mellan hovlack, hovfett eller hovolja för att ge din häst ett fulländad puts.

1.Tvätta hovarna noga, använd gärna vår hovsvamp för att få hovarna riktigt rena och släta.
2.Låt torka
3.Lacka hovarna med ett hovlack och låt torka ordentligt innan hästen får å in i boxen igen.
4.Nu kommer hovarna att glänsa hela tävlingsdagen. 

Vilka produkter för hovvård hittar ni hos Grooming & Show?

En viktig del av hästens skötsel och hälsa är att ta hand om dess hovar på rätt sätt. Hovvård innefattar regelbunden rengöring, trimning och användning av olika produkter som är utformade för att främja hästens hovhälsa. Här är några produkter för hästens hovar och deras fördelar som finns i vårt sortiment.

Hovlack är en populär produkt som används för att skydda och förbättra hästens hovar. Det appliceras vanligtvis på hovens yttre delar, inklusive strål och kronrand. Hovlacken ger en skyddande barriär mot fukt, smuts och skadliga bakterier och kan även hjälpa till att förhindra sprickbildning och skador. Dessutom kan hovlack förbättra hovens utseende genom att ge en glansig och välpolerad yta.

Hovolja är en annan vanlig produkt för hovvård som används för att återfukta och bevara hästens hovar. Hovolja tränger in i hovens struktur och tillför fukt och näring, vilket hjälper till att motverka torrhet och sprickbildning. Det kan också ge hoven en naturlig lyster och göra den mer flexibel. Hovolja är särskilt användbar för hästar som vistas i torra eller hårda miljöer där hovarna kan bli uttorkade och sköra.

Hovfett är en rik och näringsrik produkt som hjälper till att skydda och stärka hästens hovar. Det är vanligtvis baserat på naturliga fetter och oljor, såsom lanolin, mineralolja eller bivax. Hovfett appliceras på hovens yta och tränger in i hovvävnaden för att förhindra uttorkning och sprickbildning. Det kan också hjälpa till att skydda mot fukt och skadliga bakterier samt stärka hovens struktur. Hovfett är särskilt användbart för hästar som utsätts för våta och leriga förhållanden eller som har spröda och sköra hovar.