Visningskläder

Hos Grooming & Show hittar ni alltid ett brett sortiment med riktigt bra visningskläder . Vi vet vilka produkter som verkligen fungerar till det ändamålet som just Du och Din häst behöver. Handla online här nedan.

När används visningskläder?

Visningskläder används när du ska visa upp en häst för hand på utställningar. Dessa kläder kombinerar stil, komfort och funktion för att ge både handler och häst en professionell och elegant framtoning. Visningskläderna kommer från UK och idag är det traditionellt även i Sverige att klä sig i tweed vid visning av alla Mountain and Moorland ponnier.

Samtidigt som stil är viktigt är komfort och rörelsefrihet avgörande för att kunna visa upp din häst på bästa sätt. Visningskläder bör vara tillverkade av högkvalitativa material som är både flexibla och andningsbara. Detta ger dig frihet att röra dig smidigt och bekvämt samtidigt som du behåller en professionell look. 

Vad ska en handler använda för visningskläder?

På fötter ska man ha skor som är enkla att springa i. Du behöver kunna springa fort utan att få ont någonstans, särskilt om du ska visa mer än en ponny.
Gymnastiskskor i en diskret färg, inte kritvita och definitivt inte neongröna. Beiga, grå eller svarta skor fungerar utmärkt. Ett annat alternativ som fungerar utmärkt att fotbollsskor med dubb. Då halkar man inte om gräset är vått eller ponnyn är busig.
Jodhpur boots eller annan sko utav läder som sitter bra på foten och är behaglig att springa i går också bra.

Springer man i Jodhpur boots kombinerar man snyggast med oskodd Jodhpur ridbyxa. Till en gymnastiksko är det snyggare med mollskinnsbyxor (bomullsbyxor) med en smidig passform.

Byxorna ska sitta så att man kan springa obehindrat och dom ska inte fladdra. Färg beror på vilken färg som visaren ska ha på skjorta och väst. Jordnära färger såsom beige, marin, brun, ljusgul, grönt och vinrött ser prydligt ut.

Väljer man att visa i kavaj så ska det vara en Tweedkavaj. Tänk på att dom flesta utställningarna är på sommaren och det blir gärna varmt med kavaj. Vill man hellre ha väst så visar man i en äkta ullväst. Antingen tweed eller enfärgad. Lång eller kortärmad skjorta med krage i ljus färg såsom ljusgul, ljusblå etc.

En sidenslips i en mörkare jordnära färg såsom marin, vinröd, mörkgrön.

Passform och storlekar

Våra visningskläder kommer från UK och därför är det enbart brittiska storlekar som visas på hemsidan. Vi har alltid en storleksguide i produktbeskrivningen men tveka inte att fråga vid minsta fundering.