Visningskläder

Hos Grooming & Show hittar ni alltid ett brett sortiment med riktigt bra visningskläder . Vi vet vilka produkter som verkligen fungerar till det ändamålet som just Du och Din häst behöver. Handla online här nedan.

Skor

På fötter ska man ha skor som är enkla att springa i. Du behöver kunna springa fort utan att få ont någonstans, särskilt om du ska visa mer än en ponny.
Gymnastiskskor i en diskret färg, inte kritvita och definitivt inte neongröna. Beiga, grå eller svarta skor fungerar utmärkt. Ett annat alternativ som fungerar utmärkt att fotbollsskor med dubb. Då halkar man inte om gräset är vått eller ponnyn är busig.
Jodhpur boots eller annan sko utav läder som sitter bra på foten och är behaglig att springa i går också bra.

Byxor

Springer man i Jodhpur boots kombinerar man snyggast med oskodd Jodhpur ridbyxa. Till en gymnastiksko är det snyggare med mollskinnsbyxor (bomullsbyxor) med en smidig passform.

Byxorna ska sitta så att man kan springa obehindrat och dom ska inte fladdra. Färg beror på vilken färg som visaren ska ha på skjorta och väst. Jordnära färger såsom beige, marin, brun, ljusgul, grönt och vinrött ser prydligt ut.

Väst eller kavaj

Väljer man att visa i kavaj så ska det vara en Tweedkavaj. Tänk på att dom flesta utställningarna är på sommaren och det blir gärna varmt med kavaj. Vill man hellre ha väst så visar man i en äkta ullväst. Antingen tweed eller enfärgad.

Skjorta

Lång eller kortärmad skjorta med krage i ljus färg såsom ljusgul, ljusblå etc.

Slips

En sidenslips i en mörkare jordnära färg såsom marin, vinröd, mörkgrön.

Huvudbonad

Att använda en huvudbonad är valfritt. På vissa utställningar eller premieringar måste man dock använda hjälm, se till att kolla upp vad som gäller innan visningsdagen.

Används hjälm så är det snyggast med sammetshjälm. Basker eller Gubbkeps i samma tweedmönster som västen går utmärkt att använda. Hatt utan för stora dekorationer går också bra.

Handskar

Det går bra att ha handskar när man visar. Ridhandskar i skinn är att föredra.

Visningspisk

Show cane eller visningspisk, är ett kort spö med eller utan snärt.