Groomingprodukter - Del 1

|2/01, 2024

Groomingprodukter - Del 1

En hästskötare är ansvarig för att ta hand om hästens dagliga skötsel och välbefinnande. För att kunna utföra detta arbete på ett effektivt sätt är det viktigt att ha en välutrustad groomingväska. Här är några av de viktigaste verktygen och produkterna som en hästskötare bör ha i sin groomingväska:


Borstar - den viktigaste pusselbiten

Borstar är oumbärliga verktyg för att rengöra och borsta hästens päls. En komplett uppsättning borstar i naturmaterial kommer att ha en avgörande roll i din groomingväska. 

En hårdare borste lämpar sig till lera och en smutsigare hårrem - den kommer göra grovjobbet. Borsten är även effektiv vid kraftig fällning på våren.Mexfiber är utmärkt som en allroundborste som kommer användas väldigt mycket!  En riktig favorit som får bort allt löst stöv innan det är dags för ryktborste och skrapa. 

Ryktborsten - Den ovärderliga!
Rykten är så mycket mer än bara en daglig rengöring av hästen. Det är inte bara ett sätt att ta hand om hästens fysiska behov, det ger också en möjlighet till social interaktion mellan hästen och människan. Genom att rykta sin häst byggs förtroende och en starkare bindning mellan häst och ägare eller skötare. Det kan även vara en lugnande och avslappnande aktivitet för hästen, vilket bidrar till dess välbefinnande.Rengör din borstar

Ge borstarna ett bad med jämna mellanrum så håller dom sig fräscha längre. Det går också bra att låta dom torka med exempelvis ett gummiband runt borst som blivit spretig för att återfå formen. Tvätta borstarna med hästschampo, det är skonsamt för borstarna. Diskmedel torkar ut borsten.